Midway: een soap die verder gaat

Door Jan Laros op vrijdag 13 maart 2009 13:00 - Reacties (9)
Categorie: Algemeen, Views: 4.781

Wie kent het bedrijf niet. Midway, uitgever van onder andere de Mortal Kombat-games en momenteel schijnen ze ook hard te werken aan Wheelman. Midway komt echter steeds dieper in de stront te zitten. Werd het bedrijf eerder verkocht voor een schamel tonnetje in dollars, later werd bekend dat het zijn paradepaardje wilde verkopen. De Mortal Kombat-serie was namelijk in de etalage gezet en men hoopte dat de rechten van die games nog wat cash op zouden leveren. Er blijkt overigens volop interesse in deze klassieke serie te zijn.

De “geluksvogel” die Midway destijds voor 100.000 dollar kocht, heet Mark Thomas. Er is opvallend weinig bekend over deze zakenman en direct na de overname reageerde de gamesindustrie verbaasd op deze nieuwe naam in de scene. Thomas - een gewiekste investeerder - kreeg er gratis en voor niks een schuldenlast van een slordige 240 miljoen dollar bij. Hij begon mensen te ontslaan en andere maatregelen te verzinnen om het tij te keren. Tevergeefs, want Midway bevindt zich nog altijd in grote problemen.

Lees verder »

Ex-mod en het maken of kraken van games

Door Jan Laros op donderdag 12 februari 2009 21:15 - Reacties (10)
Categorie: Algemeen, Views: 9.226

Eindelijk weer eens een nieuwe post van Aerschtuner. Drukte in het dagelijks leven drukt de intentie om veel updates en nieuwsberichten te posten helaas de kop in, maar vandaag gaan we het weer proberen. Er zijn de laatste weken best wel wat ontwikkelingen geweest en die wil ik jullie uiteraard niet onthouden.

Allereerst heb ik mijn baan opgezegd. "WTF!", hoor ik je al uitschreeuwen, maar wees gerust; het betreft hier niet mijn vaste baan in de wondere wereld van SAP (degene die als eerste de betekenis van deze afkorting in de comments plaatst, krijgt extra kudo's ;) ), maar mijn bijbaantje op Pokernews.nl. Ik was sinds tijden de hoofd moderator op het forum van deze grootste online poker-community van Nederland, maar het werd me gewoon te veel. Het kostte me vrij veel tijd en het niveau werd steeds zwakker. Ik moest kiezen: of nog meer tijd steken in dat forum om het niveau weer omhoog te krikken en dus tijd bij andere dingen weghalen, of volledig stoppen. Ik koos voor het laatste, want ik wil toch kunnen blijven gamen en ook het schrijven voor Tweakers.net vind ik te leuk om op te offeren. Dus exit Pokernews. Overigens ben ik inmiddels toegetreden tot het mod-team van Xboxworld.nl en ga ik toch weer iets doen binnen een community :).

Lees verder »

Montignac en Guitar Hero voor het raam

Door Jan Laros op maandag 15 december 2008 17:10 - Reacties (3)
Categorie: Algemeen, Views: 3.324

Deze week heb ik mijn eerste artikel voor de frontpage sinds tijden geschreven en het zette me meteen aan het denken. Het behandelde de monsterlijke verkoopcijfers van Nintendo in de Verenigde Staten. In totaal werden er door het Japanse bedrijf ruim 3,5 miljoen spelcomputers afgezet in de VS. Alleen in de maand november! Hierbij moeten we wel opmerken dat het een optelsom van Wii en DS is, maar het is wel degelijk te bestempelen als een “WTF!-moment” denk ik. De nieuwe benadering van Nintendo werkt. Het familiegevoel dat met de Wii gecreŽerd wordt, verkoopt dus als een dolle.

Lees verder »

He's back! Nou een beetje dan.

Door Jan Laros op donderdag 11 december 2008 11:09 - Reacties (11)
Categorie: Algemeen, Views: 5.097

Boo!

Na een serieuze periode van afwezigheid ben ik weer terug op Tweakers.net en wil ik serieus gaan proberen om ook daadwerkelijk wat te gaan bijdragen. Ik ga het nieuwsposten weer oppakken en concentreer me daarbij met name op het schrijven van artikelen voor het Games channel. Ik heb me de laatste tijd meer en meer toegelegd op mijn door stof geteisterde Xbox 360 Elite waar ik ten tijde van de aanschaf grif vijfhonderd ballen voor neertelde. Ik heb het apparaat sinds de aanschaf misschien anderhalf uur aan gehad door een chronische vorm van tijdgebrek, maar nu gaat het dan gebeuren. Ik ga weer gamen!

Lees verder »