Mode: bundel je console!

Door Jan Laros op donderdag 17 september 2009 21:15 - Reacties (4)
Categorie: Games, Views: 4.055

Het leven van een self proclaimed gamesjournalist gaat niet over rozen. Iedere dag talloze bronnen bekijken om uit te vogelen of we ergens een aanknopingspunt in zien. Zodra we dat gevonden hebben, begint het leuke stuk pas. Het uitzoeken van de informatie en het onderzoek dat bij een echt artikel hoort. Dat maakt mijn (bij)baan bij Tweakers pas echt leuk. En als je dan als zo'n beetje de enige site in Nederland weet te melden dat de Xbox 360 250GB-bundel met Forza 3 niet in Nederland zal verschijnen, is dat lekker. Niet klakkeloos alle berichtgeving op Engelstalige sites en blogs overnemen, maar Microsoft bellen en wachten op hun reactie. Klasse, Paul Hulschebosch en collega's van de redactie!

De Forza 3-bundel brengt ons bij het modeverschijnsel van de afgelopen weken. Om de haverklap verschijnen er geruchten over of screenshots van nieuw te verschijnen bundels. Je kent ze wel, een Xbox 360 of PlayStation 3, maar dan gebundeld met een triple A titel en soms met een extra controller of iets dergelijks. De verpakking wordt bestickerd met de logo's van de meegeleverde game en verkopen maar. Natuurlijk is dat het goed recht van iedere hardwareboer, maar is het nieuws?

We worden de afgelopen weken overspoeld met bundels. Zo was daar de PlayStation 3 met Gran Turismo 5 die in een folder van Intertoys verscheen. De vandaag bevestigde Xbox 360 Forza 3-bundel dook al op op Amazon. Her en der zijn er aanwijzingen dat er nog een hele zwik aan PS3-bundels gaat verschijnen. Het klinkt ook logisch. Waarom zou Sony niet gaan bundelen met toppers als CoD: MW2, Uncharted 2, FIFA 10, etcetera? Maar de vraag is: zijn al die geruchten de moeite waard?

Als Microsoft zijn Xbox Live-messias naar LA stuurt om daar de limited edition Xbox 360 Modern Warfare 2-bundel aan te kondigen, vind ik dat nieuws. Tweakers.net had overigens een afvaardiging naar LA gestuurd in de vorm van redacteur Jurian Ubachs en hij pinkte zowaar een traan weg bij het zien van Larry Hryb, getuige zijn tweet van die dag ;). Het is nieuws als Major Nelson dat met veel bombarie aankondigt om een aantal redenen, maar de belangrijkste is het feit dat dit officiŽle informatie van Microsoft betreft. Natuurlijk is Call of Duty: Modern Warfare 2 voor velen de game van het jaar en speelt dat ook mee, maar de info is officieel! Dat telt.

Dat er iedere dag een nieuwe foto verschijnt van een PS3 Slim-verpakking met Uncharted 2 stickers of dat er op Amazon weer een advertentie verschijnt die er nog niet had mogen staan, dat is simpelweg niet relevant. Die bundels komen er toch en dan kunnen we beter wachten tot de fabrikant of uitgever dat ding bevestigd heeft. Dat is nieuws! En helemaal als we het dan als beste brengen met eigen onderzoek, zodat jullie weten dat die Forza-bundel (helaas) geÔmporteerd moet gaan worden uit de UK.

Niet mee eens? Twitter me, DM me, mail me of post het in de reacties!

http://tweakers.net/ext/f/dSzWMTec1NZg6ejYDHtyzxXb/full.jpg

http://tweakers.net/ext/f/AetrWvgherHE6maJ55rdQQ1u/full.jpg

Volgende: Een pc-game die niet op XP draait? 02-'10 Een pc-game die niet op XP draait?
Volgende: De winnaar van de design contest 03-'09 De winnaar van de design contest

Reacties


Door Tweakers user Thijs_O, donderdag 17 september 2009 21:20

Och, zo nieuw is dat niet natuurlijk. Ik had destijds een Gamecube en naar mijn gevoel was men toen veel actiever met al die bundels. Maar toen waren consoles zelf ook vaak nog 'uniek': aparte controllers. Ik had bij mijn The Wind Waker pakket zelfs een zilveren NGC! Wauw! Helaas was dat twee jaar later de default kleur. :P

Door Tweakers user bobwarley, donderdag 17 september 2009 21:21

En als je dan als zo'n beetje de enige site in Nederland weet te melden dat de Xbox 360 250GB-bundel met Forza 3 niet in Nederland zal verschijnen, is dat lekker
Nou, wat een wereldnieuws! Dat is zoiets als:

Het gerucht (nooit officieel) gaat X.
Jongens: het is nieuws dat X niet waar is.

Het zou pas nieuws zijn als Microsoft eerst zegt van wel en dan van niet. Immers schijnbaar is het nooit de idee geweest dat ie niet naar NL zou komen, hoezo dan nieuws dat ie niet zal verschijnen in NL. Is er ooit wat anders officieel beweerd dan?
Het uitzoeken van de informatie en het onderzoek dat bij een echt artikel hoort.
Dat is anders nagelaten in: nieuws: Motorola presenteert Android-toestel 'Cliq' - een belletje naar T-Mobile NL om te vragen of de T-Mobile US Cliq ook naar de NL T-Mobile komt had niet misstaan.

Ik - en veel anderen - zijn best tevreden over de T.net-redactie. De kwaliteit van de berichtgeving is er in de jaren steeds beter opgeworden inderdaad (mede dankzij Wilbert)...Maar er gaat vaak genoeg nog wat mis.

[Reactie gewijzigd op donderdag 17 september 2009 21:32]


Door Tweakers user Jan Laros, donderdag 17 september 2009 23:11

Nou, wat een wereldnieuws! Dat is zoiets als:

Het gerucht (nooit officieel) gaat X.
Jongens: het is nieuws dat X niet waar is.
Wat is beter? Kaal melden dat MS een bundel met Forza uit gaat brengen. Of melden dat deze komt, maar niet in Nederland zal worden verkocht? Dat was mijn punt.

Door Tweakers user Caemgen, dinsdag 6 oktober 2009 23:24

Leuk blog.

En nu weer op onderzoek uit! We willen weten wanneer we cross-game partychat op de PS3 krijgen. :X

Reageren is niet meer mogelijk